Lektion: Om jag, vi, han, hon, de, den, dem

Så här kan vi undervisa: Ta en liten text för att modella ur. Den gör läraren för eleverna. Därefter tar lärare och elever en text som de funderar på tillsammans. Sen är det fritt för eleverna att välja ett kort stycke som de kan ändra i. Detta arbete som visas är ett första-gången-arbete. Längre fram kom eleverna att kopiera sidor ur sina egna skönlitterära böcker och ändra alla de, han, hon, dem, de som syntes i texten. Detta kom att förändra elevernas skrivande mot större tydlighet.

 

This entry was posted in Grammatiken, Lektioner och lektionsförslag. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.