Okunnig om brysselkål

Körling fotograferar 2009

I grönsaksdisken i Edinburgh kan man köpa brysselkål. Brysselkål kan man köpa lite varstans. Brysselkålen ligger som små gröna bollar i små askar avklippta från sitt ursprung. Men inte här i denna affär. Här syns brysselkålen närmare sitt ursprung. Jag vet inte hur många gånger jag har lagat till brysselkål, tittat på den, ätit upp den utan att tänka på den lilla snittyta och den lilla stam brysselkålen har. Jag har aldrig tänkt längre än så. Här står jag nu med min okunskap och ser hur sambanden ser ut. Och jag tänker på Sven-Eric Liedmans ord  – om att allt som är välbekant också rymmer något obekant.Jag tänker kanske mer på att vi slarvar med det bekanta, tror oss veta och kunna, utan att förstå samband och ursprung, inte ens fundera mera än … tja… jag tager några brysselkål… MUMS!

Anne-Marie

This entry was posted in Autodidakten, Misstagen, Verkligheten and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.