En kommentar till mig – om muntligt skrivande!

Kommentar:
Hittade till Kiwimetoden i förra veckan, en bok som ger mig så mycket inspiration.Presenterade muntligt skrivande för mina barn i åk 2. Halvklassen satt i ring och jag bjöd dem på en mening ur en bok om en delfin. Vilken glädje då jag läste upp vårt gemensama alster! Tanken slår mig; så ofta barnen suttit och skrivit sagor på egen hand. Några skriver sida upp och sida ner. Andra får till en mening eller två. Tänk att få inspirera varandra och mötas i språkglädje. Bokpoem var dagens uppgift. Alla
 22 barns aktuella boktitel gav grupperna meningar och ord att formulera nya sammanstättningar av. Ljuvliga stund då de presenterade sina alster för varandra. Stolta och glada grupper. Mer sån´t!

Det här inlägget postades i Mina läsare, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort, Modellerna, Styrdokumenten, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.