Orden gör något med oss

Jag satt för en tid sedan i en skoldiskussion. Vi diskuterade själva ordet ”lärarlyftet”. De jag talade med hade bestämt att de inte längre skulle tala om lyft. Med respekt för lärarnas här och nu.

Och ja…Om något ska lyftas så betyder det att något har fallit, eller att någon ska bäras för att den hamnat för långt ned, kanske i en grop. Det handlar också om att någon annan ser att någon behöver lyftas. Ibland kan man lyfta sig själv.

Lärare måste också få tillskrivas sina förmågor här och nu. Kanske dessa ska lyftas fram för läraren, det som finns i läraren och som läraren själv inte längre vågar lita på. Det kanske inte heller finns någon tid för läraren att verkligen ta sitt eget inre på allvar. Vi kanske borde dela våra styrkor med varandra och gemensamt se vilka resurser vi har ihop. Ett skollyft. Och det skollyftet är gott!

 

Det här inlägget postades i Ordförrådet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.