Den dolda och mycket formativa bedömningen

Den formativa bedömningen då lärarens ansikte under en mikrosekund avslöjar att läraren inte är nöjd, oklart med vad.  Den formativa bedömningen då läraren visar ointresse för det eleven visar fram. Den formativa bedömningen då läraren säger bra till en elev och säger ingenting till en annan. Den formativa bedömningen då läraren aldrig använder elevens namn annat än att fostra och säga till. Den formativa bedömningen som sker i lärarens bejakande kroppshållning mot en elev för att försvinna då den stökige eleven behöver hjälp.

Vi behöver tala om ett formativt förhållningssätt. Ett professionellt sådant.

 

This entry was posted in Formativ bedömning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.