Pedagogiska samtal på kvällskvisten – ett samtal in i utvecklingszonen

Igår ringde telefonen. Samtal önskades om pedagogiska samtal. Det blev en timmes djupa diskussioner, tankeverksamhet, bollande och härbärgerande av känslor. Denna kväll likaså. En annan pedagogisk diskussion. En annan pedagogisk fråga. En annan vinkel. En annan ingång.

Jag tänker utvecklingszon. Den lärare som ringde fattade mod klev in i utvecklingszonen med sin fråga och där klev jag också in men från ett annat håll. Att befinna sig i utvecklingszonen handlar om att mötas. Mötet påverkar dem som möts. Gör skillnad. Lämnar spår. Skapar spår och vägar. Tack för att jag får möta er där!

This entry was posted in Pedagogiska samtal and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>