Undervisningen: Vår dagliga text giv oss idag!

Läs högt, visa upp texter, ge mer än uppgifterna, lyft ut orden, lev meningarna, locka med ord som ger tungan motion, ge ord som väcker upp ett annat ord i det slumrande ordförrådet, tugga ord om och om igen, läs meningar så det låter om dem, viska uttryck så att de blir allas, skratta lekord, dundra om de feta rubrikerna, rör om i texternas utbud, dansa in med läsförmågan

och

ge textrum för lyssnandet, begrundandet, fantasin, den stilla gemenskapen att lyssna till en berättelse som väcker upp med ord och meningar som skapar medverkan, påverkan och gör något med själva livskänslan.

This entry was posted in Boken i undervisningen, Högläsning, Litteratur och läsning. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.