Matematikbienalen – jag ordar där idag

Körling fotograferar 2010

Jag är en av de som föreläser på Matematikbiennalen. Det är spännande att kliva in i matematikens värld.  Det har jag tyckt sedan jag blev lärare. Det är hela vinsten med min lärarutbildning. Den att jag tvångsundervisades i matematiken och att jag mötte de nyfikna lärarna som gav mig tillbaka ett ämne, en kreativitet, en skälvande nystart och att jag vågade börja om från början och lära på nytt. Idag tänker jag att vi har mycket att utveckla så att eleverna upplever matematiken och inte bara gör den. Det är mycket tänkande, mycket samtalande, mycket ordnande och mycket skapande i matematiken. Det ska jag prata om.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Föreläsningar jag ger, Matematikundervisning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Matematikbienalen – jag ordar där idag

  1. Lena Landers skriver:

    Det är verkligen kul och spännande att vara lärare! Ingen dag är den andra lik. Var dag har nya möjligheter! Vi utvecklar vårt pedagogiska arbete och utvecklas! Jag har kommit på att jag är en kiwiinspirerad matematiklärare med språket i fokus! Varje dag är en ny lärodag!

Kommentarer är stängda.