Access, emailadress, analfabetism, disconnected, off

Det slog mig att det måste bli en rättighet att få en emailadress i den värld där vi kommunicerar som vi gör. Det betyder att vi måste alla få tillgång till de redskap som kräver en emailadress. Det är märkligt att jag måste resa så långt bort för att inse detta. Det gör mig inte stolt som människa men medveten om att jag själv tar saker och ting för absolut självklara.

Det krävs också utbildning så att människor i vår tid och den framtida kan läsa, skriva och ingå i den värld som betyder uppkoppling, nedladdning, urladdning, avkoppling, bredband, telefoni… Vi kan inte längre bara tala om analfabetism utan också om den mycket allvarliga saknaden av redskap som betyder tillgång till och gemenskap i  bluetothkommunikation och nätuppkopplingsdialog.

En emaliadress anger att du har såväl kunskap om, möjlighet att, ingår i, kan diskutera med … och tillgång på, av och tillsammans med den teknik som ständigt utvecklas och som vilken antingen exkluderar eller inkluderar.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Verkligheten, Visionerna. Bokmärk permalänken.

2 svar på Access, emailadress, analfabetism, disconnected, off

 1. Plura skriver:

  Visst är det så!!

  Och inte nog med det, idag lärde jag mig att Skype inte är ett ytterst billigt (O kr) sätt att snacka över nätet. Det är ett bra chattverktyg när man ska ”snacka” i skriven form i realtid om problem som man ska lösa på distans.

  Inte bara sociala media eller uråldriga mail som gäller.

  En mitten i vecka uppteckt av Plura.

 2. Anne-Marie skriver:

  Hemma – och uppdaterad – posten, mailen, nätet, mobilen och så alldeles själv vid en kaffekopp. Ha det gott Plura, A-M

Kommentarer är stängda.