Det vi har framstår!

Körling fotograferar 2010

Det är utanför det egna som man förstår hur man har det i det egna. Det är blott Sverige som svenska skolmaten har. Jag skäms över att det är just skillnaderna som måste hjälpa till för att synliggöra. Här är det barnen som får mat, de som har råd har med sig egen, och de som har med sig egen är fylld med den skräpmat som alltid är den billigaste att köpa.

Skolmaten är en del av det vi i vårt svenska skolsystem tar för givet. Jag skäms över min blinda och tysta rätt till den. Att jag inte är mer tacksam. Och i det stora hela – att jag är människa bland alla andra! Med rättigheter och skyldigheter att värna så att vi alla kan få och ge!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Styrdokumenten, Verkligheten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Det vi har framstår!

  1. mie skriver:

    Anne-Marie, du vidsynta,generösa,intelligenta,pedagogiska,sympatiska kvinna som äger ett sinne fullt med EMPATI du bara är…..i alla sammanhang. Du pratar med de lärde på de lärdes vis och med bönder på bönders vis.
    Du,jag,…..ja alla Sveriges invånare lever i ett välfärdssamhälle när det gäller det MAT-eriella.Så är vi vana att ha det och detta tar vi för givet. Inte förrän ngt. i vår vardagsvana får ett avbrott (av en eller annan anledning)då blir det smått kaos i livet. Vad vi däremot lever brist av är vad dina bilder illustrerar. Den fantastiskt medmänskliga livslusten där viljan till utveckling överbryggar allt armod.
    Du delger oss av det globala livet,ger oss en aning om hur andra kulturer lever och du visar stor ödmjukhet… som i sin tur ger oss läsare en stund att reflektera. Dina blogginlägg berör alltid!!!

  2. Anne-Marie skriver:

    Tusen, tusen ödmjuka tack sänder jag härifrån. Låt oss vara människor tillsammans! A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.