Relationen lärare och elev

Att vara lärare och möta elever handlar om att vi tillskriver oss det mänskliga och lyfter upp vikten av att se, se ordentligt och låta eleverna både bli sedda och seende. Det är stora saker att vara bland barn.

Jag funderar över hur vi vuxna är tillsammans med barn. Ser vi hur viktiga vi är? Förstår vi att vi gör skillnad? Axlar vi vårt ansvar att betyda något för ett barn?

Det är frågor jag alltid ställt mig som lärare. Och så försökte jag vara i mina klassrum. Det finns inget viktigare än att rätt förvalta ett möte med en växande människa. Jag kommer att sätta spår. Så är det med lärare. Varför inte fundera över hur dessa spår ska se ut?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.