Att sitta på pedagogiska stolar

Jag har idag färdats i det pedagogiska landskapet. Först i spännande dialog med en hel hoper engagerade lärare i Gävle, på tåget dit med skådespelare vid Gävle stadsteater och språket i detta mötet, sedan hem och vända om och till Passion Pedagogik där jag lyssnade till det sociokulturella perspektivet – och fann mig hemma i det jag tänker och verkar för – därefter talade generalsekreteraren för BRIS om barn och hur de har det i Sverige. Båda föreläsningarna fick mig att fundera över såväl mitt läraruppdrag som mitt egna liv som förälder… och så där i djupet det lilla barnet som en gång var jag.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Att sitta på pedagogiska stolar

 1. Jane Sjögren skriver:

  Åh, vad synd att jag inte var med bland dem som fick ”ta del av dig”, när du var i min hemstad Gävle! Det kanske blir fler gånger?

 2. Anne-Marie skriver:

  Jag kommer nog tillbaka till Gävle. Då annonserar jag det så du kan komma och säga hej… A-M

 3. Mats skriver:

  Vilken tur att du inte hamnade mellan stolarna. Själv sitter jag just nu på en precis likadan stol – lilla Åland från Lammhults.

  http://www.svenssons.se/mobler/1005-stolar/94-lilla_aland_stol/174-vit.aspx

  Mina föräldrars första möblemang. Man kan sitta betydligt sämre!

 4. Anne-Marie skriver:

  Ha, ha, Mats – tänk om vi satt där och språkades vid om pedagogiska sittplatser i framtiden. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.