Nicolai Gedda sjunger Felix Körling – en raspig hit!

Det här är mest roligt. Tänk jag sökte på Nicolai Gedda och fann min farfars verk. Det måste ju delas. 163 träffar har denna ovanliga inspelning (man hör knappt texten men jag vet att den är ytterst romantisk och skriven tidigt i min farfars liv – han var säkert väldigt kär i min fina farmor. Jag hoppas att verket var till henne).

Anne-Marie

This entry was posted in Barns rättigheter, Musik, Släkten Körling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nicolai Gedda sjunger Felix Körling – en raspig hit!

  1. Plura says:

    Håller med. Vibratot var som att höra Julia Cesar sjunga om the boy from amerkat.

  2. Per-Anders Löthman says:

    Sången som Gedda sjunger är komponerad av Felix pappa, den fina tonsättaren i Ystad, August Körling. Sången heter Aftonstämning och är komponerad år 1893. Nationalromantik när den är som vackrast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.