Vad har kontexten med tanken om gul att göra?

Här sitter jag och tänker. Jag tror jag tänker på något gult. Vad som får mig att tänka på gult har jag faktiskt ingen aning. Jag tänker på äggula och är tillbaka till grubbleriet om hönan och ägget. Kan faktiskt inte släppa det. Dessutom är det sådana tankar som kommer över mig. Att kontexten är gul?

Ja vem vet om det påverkar mig ….  nu ska jag grubbla på äggulor, smörblommor, solsken, påskliljor, gulsot, gullvivor, gulliga människor, gulddagar, gul husfärg, gulmesar, guldpengar, Gullivers resa, gullefjun på vift, en gulmetallglänsande skalbagge med rektanGULär form (guldbagge) och så ska jag tänka på min trogna guldfisk som vi döpte till lilla Gulboll och den guldkalv som inte fick plats hos mig men därmot små guldkorn som förgyllde dagarna.

Va… det finns ord som guldmakrill i min ordbok…. men den vill jag inte äta till middag jag tror det kan skada gulsäcken … ja och utanför regnar det gullregn men doftar en aning av gulmåra … nu har jag skrivit så många ord med gul…jag undrar om jag inte är värld en bukett med gulsporrar (en lejongapsväxt med ett fåtal klargula och orangefärgade blommor i toppställd klase)

… och av en händelse lagar jag en jättegryta gulasch.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Ordförrådet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.