Det fantastiska läraryrket

Det är fantastiskt roligt och utmanande att vara lärare. Jag vet inget roligare yrke. Det är just detta att man är bland eleverna och utmanar dem och i detta samspel ständigt lärande själv. Här i Reggio Emilia ser jag stolta pedagoger i verksamheter. Jag tänker att en lärares glädje och yrkesstolthet är oerhört viktigt för barn. Jag skulle önska att vi bättre hanterade vårt yrkesspråk runt barn, började tala innehåll och utveckla det pedagogiska samtalen och undringarna. Såväl väl med andra pedagoger som med eleverna.
Vi har ständigt nya elever i nya tider.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Det fantastiska läraryrket

  1. Plura skriver:

    Plura funder kring detta med det nya upplägget av Klass 9A 2.0.

    Såg på sammandrag av Gomorron Sverige. Nu är SVT igång med Klass 9A version 2.0. Svenskläraren Gunilla och matte och fysiklärare Stavros berättade i soffan att ska de jobba som mentorer till lärare i en klass någonstans i Sverige. Det pedagogiska samtalet kan jag tänka mig.

    Går detta att TV sända och bli begripligt??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.