Elevernas skoldagar är räknade


ELEVERNAS SKOLDAGAR ÄR RÄKNADE

Eleven har sina dagar i skolan. Dessa dagar är räknade. Varje dag ska betyda något för varje skolbarn. Jag har skrivit det tidigare. Om rätten att få utbildas i skolan. Det betyder att skolan är en mycket viktig plats för barn. Barn vet också att i skolan kommer de att få lära sig något de inte kan och att de behöver de här kunskaperna. Barn har stora förväntningar på sin skoltid. Med all rätt.

Jag funderar mycket över hur vi behandlar barn i skolan och hur dessa barn får sina rättigheter att lära bejakade. Det kan låta hårt att lyfta frågan så här och göra det till något dagligt.

Risken är att skolan går på i samma hjul och istället för det nya stagnerar i gamla former med gammalt innehåll. Vi talar om skolan med gamla ord och med gamla vanor. Skola kan inte vara gammal någonsin. Erfarenhet är något helt annat än det gamla. Upprepade traditioner är också något annat. Men att inte se barnet som en ny person varje dag det är att blunda för såväl uppdrag som relation.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.