Learning study – vägen till förändringarna i och inom undervisningen

Detta tror jag mycket på.

Då kommer fokus att hamna kring den samlande lärarkåren och inte den enskilde läraren. Det kallar jag skolutveckling. Där jag fått min utbildning handlar undervisningsutveckling inte om den enskilde lärarens undervisning och om den är fel eller rätt utan mer om den samlande undervisningen och dess innehåll och utveckling.

Jag förstår nu hur jag kan tala om det jag gör och verkar för. Utvecklingen sker för oss alla, och hos den enskilde. Detta som beskrivs är skolutveckling! Detta såg jag då jag utbildade mig i skolor på Nya Zeeland, även i USA och också i SydAfrica. Den att utvecklingen är gemensam. Först då slipper den enskilde läraren såväl rädsla som skam. För dessa är annars bromsklossar i skolans förändringsarbete.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Modellerna, Vetenskap och teori, Visionerna. Bokmärk permalänken.

4 svar på Learning study – vägen till förändringarna i och inom undervisningen

 1. sspirit skriver:

  Det krävs mycket mod och ödmjukhet för att vilja bygga upp och delta i en sådant forum. Det enda som skulle räknas är innehållet i undervisningen. Det skulle inte finnas utrymme för löjliga ambitioner som att språket är viktigare än slöjden, matte viktigare än musiken, NO viktigare än idrott.

  http://video.google.com/videoplay?docid=9207329596891349149#docid=-780286713302698074

 2. Anne-Marie skriver:

  Precis. Det handlar också om att utvigda samspelet med alla oss som pedagogiskt utvecklar skola och förskola. Ha en vacker söndag Sspirit. A-M

 3. Anne-Marie skriver:

  Det tackar jag synnerhet för. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.