Formativa bedömningar – feedforward!

Jag har utvecklat ett formativt förhållningssätt. Det kanske inte finns ett sådant begrepp – men det finns ett sådant medvetet förhållningssätt. Då jag började för tio år sedan handlade det mest om att i ett metakognitivt funderande grubbla på min undervisning och hur eleverna samspelade med den. Jag ville utvecklas och det i relation till innehållets VAD och elevernas lärande.

Formativa bedömningar handlar också om det som är möjligt – feedforward – alltså att identifiera och utveckla inom Vygotskijs utvecklingszon. Men då måste man ha något att utgå ifrån. En slags början.

Anne-Marie

This entry was posted in Formativ bedömning, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.