Föreläsning för förskolan och sagan om de tre rosorna

Jag har föreläst för förskolan idag. Det var mycket roligt och jag var glad i de som lyssnade. Då jag avtackades av central förskolechef Johanna Hult fick jag tre vackra rosor. Dessa rosor var komna ur en prinsessas land och hand och hjärta. Ett barn hade valt dem och givit dem. Jag tog emot dem alla tre. Tre är önskningarnas tal. Jag önskar mig alltså detta:

 • att den lilla giverskan nästa gång med bestämda steg kommer och berikar mitt vuxenliv med sitt barnliv – ett besök på kontoret med andra ord.
 • att rosorna jag fått ska stå länge, länge, länge, länge…
 • att jag aldrig glömmer att jag fått rosor av ett barn som tänkt att jag ska får rosor. Röda!

Jag ticketackar! Storticketackar!

Det här inlägget postades i Föreläsningar jag ger och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Föreläsning för förskolan och sagan om de tre rosorna

 1. Johanna Hult skriver:

  Prinsessan, hon som valde rosorna, sover…Men imorgon när hon vaknar ska jag läsa sagan om de tre rosorna för henne och nästa gång hon kommer till kontoret så skulle jag gissa att hon går till ditt rum först.
  Tack för dina ord ikväll! Vi får aldrig forma barnet efter ett instrument!

 2. mie skriver:

  Anne-Marie!
  Tag de tre rosorna till ditt arbetsrum. Fotografera den vackra gåvan i dess fräschör. Hänger sedan upp dem, bundna med ett vackert band. Den dagen när Lilla Prinsessan inträder i ditt rum får hon uppleva att gåvan hon gav till dej, blev en evihetsgåva.
  Till Johanna Hult och alla övriga Anne-Mariebeundrare!
  Till er ställer jag en ledande fråga….!!!! Visst är Anne-Marie vår tids Ellen Key?!!!!
  Anne-Marie du äroch skall vara den DU är!!! Vill bara framhålla DIN storhet!!!!

 3. Pionliisa skriver:

  Hej Anne-Marie!

  Tack för en innehållsrik föreläsning där du tog med mig på din livsberättelse från dåtid till nutid. Du gjorde mig berörd och gav de allra minsta barnen röster och språk med dina fantastiska bilder, ord och innehåll.
  Jag ger dig ett ord att säga högt idag, säg människokärlek, det låter härligt, det förmedlade du hela kvällen under föreläsningen. Jag instämmer med Mie att du är vår tids Ellen Key och jag är glad att du finns här nära oss i Haninge kommun.
  Pionliisa

 4. Maria skriver:

  En vacker historia, en liten tår kröp fram. Jag känner mig lite fånig i att behöva erkänna att Ellen Key mest är ett namn för mig ännu, har inte riktigt koll på vem hon egentligen var. Men jag vill ändå hålla med om att du är stor förebild för mig som blivande lärare, din blogg, dina böcker, de filmer jag sett och det möte jag haft med dig påverkar mig varje dag. Tack för att du orkar dela med dig av dina tankar!
  / maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.