Sista feedbacken innan jullovet och feed då terminen börjar

Minns att ge eleverna en sista feedback. Ta elevlistan och påminn dig om förtjänster eleverna har gjort. Nämn varje namn för dig själv och minns något av elevens arbeten och säg det till eleven då du tackar hej då och välkommen tillbaka nästa år. Ungefär så här kan du göra:

 • Ta en elevlista från expeditionen, den som har elevens namn och en tom rad att skriva på
 • Säg elevens namn högt och påminn dig om vad just den eleven har lärt och som du minns
 • Skriv ned det du minns
 • Varje elev måste få en mening och den ska bära över julledigheten och också om du har betygsatt – ge hopp om nästa termin
 • När du tar i hand och säger hej då – säg det du skrivit ned. Det gör inget om eleven ser att du skrivit ned vad du har att berätta. Det du gör är viktigt och värdefullt.
 • Om du inte hinner det här denna avslutning – inled terminen med att hälsa välkomna på samma sätt
Det här inlägget postades i Formativ bedömning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sista feedbacken innan jullovet och feed då terminen börjar

 1. Cecilia Sundh skriver:

  Idag inledde jag dagen med att prata med varje elev. Jag beskrev för dem 1-2 saker som jag visste att de hade lärt sig förra terminen. Alla elever blev verkligen glada och sken upp när jag berättade att ”det här lärde du dig förra året….”. Jag insåg att jag har pratat med varje elev alldeles för sällan om vad de har lärt sig. Det ska det bli ändring på den här terminen:).

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Härligt. Roligt för mig att läsa. Jag blir glad, glad.

 3. Snart är det dags för sportlov i Lappland. Jag håller just nu på att samla ihop feedback från mina elevlistor till varje elev. Jag ska ha ett ’miniutvecklinssamtal’ med varje elev och ge dem ’sin elevlista’. Den ska de ta med sig hem som ’läsläxa’ över lovet:).

 4. Anne-Marie Körling skriver:

  Mycket nyfiken är jag på dem. Kan du maila mig när du gjort det, elevernas rekationer. Pedagogisk värme till dig.!

Kommentarer är stängda.