Alldeles intill lärandet, lektionen, läraren, eleven och eleverna

Det är en ynnest att vara så nära, sitta där i lektionens mitt, bland de elever som lär med lärare som lär och presenterar, som tänker om det de gör och har planer för det som ska komma. Det är med nyfikenhet jag följer elevers vardag, från lektion till lektion och ser hur radbandet lektioner påverkar dem att lära och ibland vila en aning. Att se lektioner veckla ut sina begrepp till åtkomlighet och se konsten i de estetiska ämnena ge luft åt den egna fantasin. Plötsligt lämnar jag alltsammans. Upptagen av att innehållet slår sina lov runt mig. Gör mig lärande.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.