Njuta av hur författare skriver och av kaffet svart och hett

Jag bläddrar i böcker. En morgon med två, tre böcker som jag läser på olika sätt. Jag tittar på omslagen, när de är utgivna och så öppnar jag dem på olika ställen. Ofta är det böcker jag läst så mötet är mer av ett återseende. Idag har jag Vilhelm Mobergs bok ” Din stund på jorden” (1965) och Pär Rådströms bok ”Paris – en kärleksroman” (1985) framför mig. Och kaffet i koppen; svart och hett. Det är morgon.

Pär Rådström skriver så här :

”Frank Logan vaknar liggande på golvet. Han rar sej upp långsamt. Klär av sej långsamt, fyller handfatet med vatten och stoppar ned huvudet i det. Han har en fruktansvärd huvudvärk.” s. 143.

Redan innan huvudvärken anar man den. Små korta stycken som bygger upp en berättelse.

 

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.