”Det enda målet att visa att man duger”

Med posten kom boken Mindset av Carol S. Dweck. Efter att ha ögnat igenom den på det sätt jag gör då jag tar i nya böcker började jag läsa.

Och i dessa betygsättartider måste jag citera detta:

”Jag har sett så många människor med detta enda uppslukande mål, att visa att de duger – i klassrummet, på sina jobb och i sina relationer. Varje situation kräver att de bekräftar sin intelligens, personlighet eller karaktär. Varenda situation bedöms. Kommer jag att lyckas eller misslyckas? Kommer jag att verka smart eller dum? Kommer jag att accepteras eller avvisas? Kommer jag att känna mig som en vinnare eller förlorare?”

Carol S. Dweck; Mindset, 2015 s. 14

 

 

Det här inlägget postades i Pedagogiska samtal och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.