Lite tankar om OVAN TRÄDTOPPARNA

Skärmavbild 2016-04-01 kl. 17.21.23

 

Jag njuter! Läser så här:

ett kapitel i början, ett på slutet, ett i, början, ett i slutet.

Det är otroligt fina berättelser om läsning! Och varför har ingen gjort en sån här bok förut?

Superfint!

Ett gensvar från en läsare av boken Ovan trädtopparna, BTJ förlag 2016 

Boken är OVAN TRÄDTOPPARNA, som är alldeles, alldeles ny. Den innehåller ett fyrtiotal berättelser om hur man en gång lärde sig att läsa och vad läsningen har betytt för läsaren. Att fråga om läsning berör alltid livet. Därför handlar boken om också om livet.

Jag började intervjua läsare då jag var mycket liten, och frågor om läsning har alltid intresserat mig. Igår intervjuade jag en taxichaufför. När vi var framme vid destinationen bad jag taxichauffören hämta mig så att jag fick lyssna vidare och fråga lite till. Sagt och gjort.

De exemplar jag sänt iväg har jag ritat en liten figur i. Själv dansar jag med boken, trycker den till mitt läsande hjärta, tackar alla, alla, alla de jag fått lyssna till, de som har berättar vars berättelser har utbildat mig och bidrar till att jag lär mig.

P1350896

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lite tankar om OVAN TRÄDTOPPARNA

  1. Pingback: Morfar högläste för min mormor | Lärarullis.se

Kommentarer är stängda.