”Jag vill tänka lite”

På loppmarknaden går pojken med en tjugolapp i handen. Han letar medvetet efter favoritsakerna. De där samlingssakerna. Han hittar dem och står länge och tittar på dem. Inte genast köper han. Han håller upp en figur till försäljaren och säger att ”jag har en sån” och vill gärna prata lite om det. Försäljaren har inte den lusten. Pengaklirret är viktigare. Men det här är en liten finurlig konsument. Inte genast vill han köpa. När han väl hittar sina saker vill han tänka ytterligare en stund. Inte genast slår han till. Barnet och pappan går ett varv och barnet funderar och tänker till. Han tänker efter före han handlar. Så går de tillbaka och köpet äger rum.

Det här får mig att tänka om eftertänksamhet och att vänta. Barn kan det om de får den tid de behöver för att få göra just det; tänka och fundera.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.