Boken öppnar en berättelse om dagen fram till jul

Julen 2010 en pappa, ett barn och en julgran, av Anne-Marie Körling

En berättelse om dagen fram till julledigheten och julfirandet eller vad vi nu firar. Vi firar olika saker och en del firar inte alls utan firar annat. Men fira högläsningen kan vi alltid göra. Böckerna är där för att öppnas som luckor och berättelserna är en skatt för dagen.

  • Ulf Stark och Eva Eriksson JUL I STORA SKOGEN börjar från dag ett och avslutas dag 25.
  • Mårten Sandén och Lina Bodén SKORSTENSJUL börjar också med att öppna berättelsen dag ett och avsluta den dag 24.

Det fina med böckerna är att de kan bli en tradition att läsa dem år efter år. Jag kommer att fortsätta skriva på detta inlägg, lägga till böcker (bara de jag läst) och också lägga till hur du kan låta eleverna möta berättelserna från dag till dag fram till lovet. Och som alltid ladda mötet med böckerna med nyfikenhet och generositet.

 

Det här inlägget postades i Högläsning, Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.