Samtal med eleven om hur vi är mot varandra

P1090877

Jag hör av andra elever hur de talar gott om eleven. Jag tänker att jag vill lyssna hur eleven i fråga tänker om hur det är att vara elev i klassrummet och hur eleven tänker om sin klasskamrater.  Eleven berättar:

– Man tittar noga på vem kompisen är. Om det är en blyg person så ropar man inte till den personen från långt håll. Man går nära och visar att man verkligen vill att kompisen ska vara med så kompisen kan se att man är snäll och att man vill att kompisen ska vara med.

Jag får tårar i ögonen. Eleven ser det. Hon lägger en hand på min arm. Mina tårar är glada berättar jag för eleven. Jag är rörd. Jag brukar vara försiktig med att inkräkta på elevens tankar genom att styra genom mina känslor. Jag är närvarande, koncentrerad och noggrann med att lyssna och att talutrymmet är elevens. Ju större talutrymme desto bättre.

Hej HOPP!

 

Det här inlägget postades i Autodidakten. Bokmärk permalänken.