Detta lärarbrev om yrkets stress och …

Jag får många mejl och alldeles nyss kom detta söndagsbrev från en lärare. Jag hade förläst om läraryrkets innehåll och om allt det som äger rum på skolan och i klassrummet.

Hej Anne-Marie!

Jag lyssnade på dig häromkvällen på xxx-skolan. Jag har under några månader grubblat mycket på om det jag gör under dagarna på jobbet är värt något, har känt mig stressad över allt som ska hinnas med och läroplanens innehåll osv på ett sätt jag aldrig känt förut (har jobbat i 17 år).

I torsdags gick jag hem med en magkänsla jag inte haft på länge: lugn, avslappnad och pirrig inför nästa dag med ungarna, det var som om all stress runnit bort! Jag kommer bära med mig dina ord och tankar länge och jag tror jag kommer kunna plocka fram dem när det känns tungt i yrket. Ville bara att du skulle få veta att du gjorde stor skillnad! Och igen: TACK!

Vänliga hälsningar x, lärare år 1-3

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.