Då vallfärdade pedagoger till Sverige och Nääs …

Det handlade om ett brinnande intresse för pedagogik som ledde till att Otto Salomon drev slöjdseminariet på Nääs. Detta blev världsberömt. Seminariet på Nääs erbjöd fortbildning i slöjd och också i lek, idrott, textilslöjd, teckning, hushåll och trädgårdsskötsel. Det fina var att målet var att utveckla varje människas kreativa förmåga där skaparglädjen var viktigare än slutresultatet. Detta ägde rum på 1800 senare hälft.
Jag vet att min farfar Felix Körling har haft denna man på lunch eller middag i sitt hem.

Källan till de här kunskaperna kommer ur Anna-Karin Palm: Jag vill sätta världen i rörelse, En biografi över Selma Lagerlöf. Läs mer i den. Om du vill läsa om just detta så får du slå upp sidan 203 och läsa en bit fram.

Hej HOPP!

Anne-Marie Körling

som fäster sig speciellt vid detta med skaparglädje.

Det här inlägget postades i Undervisningen, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.