Hur man tar emot en lärare – bloggsvar

I höst kommer jag tillbaka till Sverige efter 4 år i Asien, där jag arbetat på en Internationell skola. Jag tänker ta med mig just detta som du pratar om, att öppet vara medmänsklig och bry sig. På skolan där jag jobbat de senaste åren välkomnades man alltid med How are you?, How was you holiday?, How is your family?. Som ny kollega fick jag ett enormt mottagande med How can I help you? Just tell me if you need anything! De visade stolta upp hur deras klassrum såg ut med motiveringar bakom allt. Sedan fick jag vara med under lektioner för att se hur olika lärare undervisade. Det var fantastiskt! Jag fick lära mig att ta för mig och våga ställa frågor.


Jag hörde en sommarpratare som just tog upp ordet sorry som används i många sammanhang i många länder. Han sa att vi i Sverige säger oj… eller kanske ursäkta. Detta är något att tänka på!

******************************************************************** Ticketack

Jag lyssnade också på detta – det var Lokko som sommarpratade. Mycket bra. Tack för ditt svar!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.