Lärare skrif: Vägar in i elevens lärande

Jag har skrivit boken Vägen till skriftliga omdömen. Nu funderar jag på boken VÄGAR IN I ELEVENS LÄRANDE! Elever behöver mångfaldslärande, ett ord jag skrivit många gånger i denna blogg, och lärare behöver mångfaldsundervisningar, ett ord jag också skrivit många gånger. Därför ska vägarna vara många. Frågan är hur vi lärare gör? Inte hur eleven gör? Hur gör vi?

Hur lärare gör kommer att bli en stor fråga framöver. Eftersom läroplanen ger oss en mänskligt bas, ett mångfald av demokratiska tankar och kursplanerna ger oss syfte och innehåll, dvs vad och varför, ligger arenan helt öppen för professionen. Det är dags att fila, vässa och dansa med fingrarna över tangentborden. Vi ska skriva. Det ska vi göra vi lärare! Och det betyder att anslaget ska vara – Vi delar med oss. Professionellt på något vis.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.