Niornas betyg denna höst – livsavgörandet!

– Alltså, jag vet att det inte handlar om hela livet vad jag får i betyg denna höst men det är svårt att inte tänka så, det är så himla avgörande för på de här betygen ska vi söka in och jag vet vad jag vill söka till, säger en årskurs nia som kämpar för varje betyg och att det ska vara i topp.

– Jaha, vad får du för betyg då tror du, frågar jag.

– Jag har topp i allt utom i ett ämne, den läraren gillar inte mig så det är svårt för mig att få ett MVG där, säger eleven.

Men vänta! Det är elevens ord. Det handlar om gillande eller inte gillande. Och kanske har eleven rätt. Det kanske handlar om sådant som vad vi innerst inne tycker och tänker om våra elever. Och om det är så – så är det bättre att ge sig i kast med uppdraget i våra styrdokument tänker jag.

Det är betygssättartider!

Det här inlägget postades i Hinder för lärande, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Niornas betyg denna höst – livsavgörandet!

  1. Mib skriver:

    Mm så där är det ju! Det vet vi nog alla innerst inne.
    Samtidigt är det hemskt tycker jag! Inte ska det där gillandet eller ogillandet ha betydelse.
    FEL!

  2. Pingback: Eleven och betygen « You're no different to me

Kommentarer är stängda.