Läraryrket – begränsa och fokusera

Lärarens egna fokusering på undervisningen och relationerna i klassrummet skapar strukturer i klassrummet. Det är en inre struktur som flyttar in i undervisningen. Läraren som ”håller” sin undervisning gör den tillgänglig för eleverna. Det betyder att läraren ska lyssna när eleverna talar och pratar, berättar och visa det tydligt – inte springa omkring och plocka med något eller ge vika med blicken. Det handlar om fokus. Att ha fokus. Att fokusera på detta fokus, hålla det, inte överge varken fokus eller eleverna. Det är att ge eleverna en slags yttre och inre struktur. Vi kan kalla det undervisning och lärande.

Det här inlägget postades i Klassrummet, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.