Skolans gigantiska uttrycksmöjligheter

Jag önskar att skolan textar sin verksamhet – alltså frikostigt och generöst sätter vackra ord på sin verksamhet och det inne i verksamheten. Man kan som Runstensskolan föredömligt skriva matsedlar till eleverna så att det mer eller mindre vattnas i munnen innan man smakat av mammas fantastiska köttbullar och genom att texta skolans innehåll överallt där barn och ungdomar kan läsa vad som helst. Skolan ska vara en uttrycksplats och en textinnehållsplats. Med text innebär det då all form av text; bild, fotografier, texter, ord, meningar, rörliga bilder och uttryck. Jag skulle önska mig att skolans miljö i sig berättade vad skolan var och kunde innehålla. Ett ordrike! Ett fantastiskt textrike! En plats för kommunikation!

This entry was posted in Barns rättigheter, Pedagogiska miljöer, Skolorden, Skolrättigheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.