Totalt utanför systemet och skolplikten!

De kallas något alldeles speciellt – NEDS – Not educated delincuent.

Och jag ser dem överallt. De som har lämnat samhället i sin helhet. Är så utanför att de inte längre tillhör. Men de lever. De är unga mammor. De är unga fäder. Språket de talar är nästan obegripligt, slangen som ett eget slags latin. Och de syns icke relaterande till oss övriga. Varför ska de vända sig till oss? Jag står där och tittar som om jag vore bättre. Jag tillhör de som samhället har inkluderat. Jag är vi och de är dom!

Ett barn skriker i en barnvagn. Den mycket unga pappan är påverkad och kan inte hantera det lilla barnet. Barnet syns som ett ting, En slitstark docka. Och jag tänker skolgång.

 

This entry was posted in Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten, Verkligheten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Totalt utanför systemet och skolplikten!

  1. Anne-Marie Körling says:

    Tack så väldigt mycket. A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.