Jag läser skollagen!

Jag läser skollagen för fjärde gången! Frågor om den? 

This entry was posted in Modellerna, Redskapen, Styrdokumenten and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Jag läser skollagen!

 1. Plura says:

  Ok vad läser du?
  Paragraferna?
  Regeringens remissbehandling?
  Eller lagtolkningen?
  Plura

 2. Anne-Marie Körling says:

  Jag läser paragraferna. Har läst regeringens remissbehandling. Tolkningen funderar jag själv över. Det finns en skollag. Den läser jag. /A-M

 3. Plura says:

  Ok, då förstår jag.

  Själv läser jag förarbetet till lagen, den sista tredjedelen som innehåller lagstiftarnas tankar och lagrådets syn. Det är utifrån detta rättstillämpningen kommer att göra så småningom./Plura

 4. Marie Andersson says:

  Går det att välja ut en enda sak av allt som står i skollagen, som är extra viktigt? Eller går det inte att plocka ut en enda viktig sak eftersom det då inte längre är en skollag utan bara något viktigt …

 5. Plura says:

  Marie, nej det behövs inte.

  I varje fall de 7 första kapitlen och de tre från 26 kapitlet är gemensamma för alla. Däremot kan du plocka kapitel 8 – 25 efter vilken skolform du jobbar i och strunta i resten. Det är bara huvudmännen somn måste täcka helheten./Plura

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.