Grubblerier kring en doktorshatt

Jag har köpt en hatt. Ibland tänker jag att den kunde vara en doktorshatt. Sedan funderar jag över varför de kallas doktorshattar? Jag har aldrig sett en doktor med hatt. Jag har sett mer av ruffsigt hår eller inget hår alls. Jag har sett hur de som har hattar har hängt över teorierna och ställt kluriga forskarfrågor om det som varit min verklighet. De har förklarat det så bra har jag tänkt. Men jag har sagt det utan hatt. Jag står ibland med mössan i näven och undrar om jag skulle passa i en doktorshatt.

Jag köpte en hatt idag för att vara snygg i. Då kom jag på att vissa hattar tänker man med. Vad händer då om man tar av sig den hatten man tänker med? Upp kanske orden flyger men sedan faller de platt ned för orden utan tankar når liksom aldrig himlen. De kanske hamnar i hatten som högst. En hatt jag verkligen gillar är Trollkarlens hatt. Det var min favoritbok då jag var liten och även då jag blev så stor som jag är nu. Att vara i hatten är något som fungerar om hatten är tillräckligt stor så att jag ryms i den. Jag är delvis i hatten då jag har den på huvudet. Det är ingen doktorshatt. Mer en Stetson. Ja, detta om hattar.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.