Tendenser kring skrivande

VI - så gör vi något större - VI! körling fotograferar 2009Barn blir till i gemenskap. Barn växer upp genom gemenskap. Lärande hör ihop med gemenskap. Språk utvecklas i relation och gemenskap. Lärande är gemenskap och relation.

Jag har nu flera gånger varit en del av gemenskaper där fokus har varit mycket centralt. Detta har medfört att skapandet blir öppet i den gemenskap där vi utvecklar och utvecklas. Jag har skrivit i gemenskap där alla varit inriktade och riktade mot fokus, vi skriver sittande gemensamt med alla våra sinnen riktade mot den stora tavla där vi projecerat texten.

Igår såg jag hur vi i en enda stor vi-gemenskap skapade underlag för powerpoint. Detta är kanske inte tendenser för alla att skrivandet ser ut så, men i offentliga sammanhang har jag aldrig tidigare deltagit i detta. Men jag såg hur texter växte fram ur denna gemenskap och dessa texter var större än summan av oss allesammans.

Vi – är större än Jag! Och fokus ska vara så tydligt att alla får tillhöra den skapande gemenskapen och kunna delta, bidra och utveckla ihop.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Ordförrådet, Svenskämnet, Visionerna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.