Prov idag!

Jag hade prov med mina elever idag.
De fick läsa och lösa frågeställningar på sin läsning.

Det är inte ofta jag genomför arbeten som inte är samarbetsuppgifter.

Denna gång var det inte det.
Då eleverna svarat och jag gått igenom svaren, vilket jag inte heller brukar göra i den form jag gjorde idag,

fick eleverna tillbaka texten, inte frågorna, och jag gav nya frågor till samma text. Dessa fick eleverna besvara

genom att stryka under alla svar de fann i texten. Det som var understruket fick eleverna sedan jämför med de svar eleverna hade lämnat på sina uppgifter. De fick också lägga till men absolut inte ta bort något ur sina svar, bara lägga till utifrån det nya perspektiv av texten de fick genom att läsa och stryka under. Nästan alla mina elever lade till något till sina svar. Därmed har de lärt sig något nytt.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Formativ bedömning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.