Jag alldeles för enspråkig!

Jag har alltid sagt till mina elever med fler språk att de är rika. Jag har också sagt det till föräldrar med tillförande språk (jag tänker i termer av tillförande, vi får språk och vi får språkliga möten som är nya).

Jag tänker att jag är alldeles för fattig som lärare då jag bara tänker utifrån ett språk. Jag vet inte om jag är tillräckligt kompetent att ta till vara på alla språk som framtiden behöver. Jag är rädd att jag är för präglad av mitt endaste språk. Jag är liksom enspråkig i grund och botten. Ja, jag är tacksam för att skolan en gång gav mig engelskan, franskan och spanskan. Det är helt och hållet min skolas förtjänst. Tack skolan! 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Skolrättigheter, Styrdokumenten, Svenska. Bokmärk permalänken.