Seminarium: Att dela och att förändra ihop

Hej Anne-Marie!

Jag vill börja med att tacka för alla tankar som din blogg väcker, för den bekräftelse jag som pedagog får och för alla utmaningar!

Jag arbetar som biträdande rektor och har samtidigt en del undervisning i min tjänst. Mina kollegor, som har träffat dig på kurser här i X, har berättat och tipsat om olika arbetssätt. Jag har med glädje provat dem och nått framgång med elever som tidigare inte varit så engagerade. De passar faktiskt med högstadieelever i No-ämnen också. Vi har gjort många meningar kring nya ord tillsammans. Deras favoritord är ”viskositet”!

För att ge lärarna på skolan en extra energiboost och uppmuntran nu i slutet av terminen har jag gjort en adventskalender och satt upp i personalrummet. Varje dag kommer de att få läsa några kloka ord som jag fångat in genom åren. En hel del av dem har jag hämtat från din blogg.

Jag vill på detta sätt bara berätta att en del av dina citat kommer att läsas, beaktas, belysas och dickuteras av ett helt personalrum varje dag under hela december!

Med vänliga hälsningar

Jag ser det som en utvärdering. Och den gör mig glad. Det som värmer är att eleverna engagerar sig, lärarna för ut begrepp och eleverna använder dem. Och att jag får höra hur undervisningar och seminarium utvecklar. Jag är ett delande bollplank. Och jag blir rörd.

Som kalenderord delar jag också gärna med mig! Självklart. Må pedagogiskt gott där ni är!

Det här inlägget postades i Föreläsningar jag ger, Formativ bedömning, Kalendrar av alla slag, Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Mina läsare, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort. Bokmärk permalänken.