Osäkerhet kring barn

Jag hörde en mamma berätta. Hon sa att BVC hade sagt si och hade sagt så. – Jag blir orolig och tror att jag gör fel hela tiden, sa mamman. Hon tittade på sitt barn och lade sitt ansikte i oroliga rynkor. Barnet speglade mammans ansikte. Oro. Oro. Oro. Det är något som smyger sig på och skaver, det tar sig från ”jag gör fel” till ”jag duger inte”. Och det mår ingen bra av.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Osäkerhet kring barn

  1. Det är ett bekymmer. Tvärsäkerhet är ett annat.

  2. mie skriver:

    Jag tror att de orosrynkor barnet ser i den vuxnes ansikte, inte etsar sej fast i minnet. Rynkorna i pannan visar en kort stunds oro. Den oro mamman tillfälligt visar, övergår sen i ömsinta smekningar och blickar. En mammas totala kärlek. Så vill jag tro att det föråller sej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.