En lektion i Skolsverige, del 3

Här kommer en lektion från Maria:

Lektion i andra klass.
SO: vi funderade över varför människor bor där de bor. Vi tittade på tematiska kartor från globalis.se och jämförde skarpa gränser från befolkningskartan med temperaturkarta, nederbördskarta, topografisk karta. Vi funderade på varför människor i Asien eller Afrika bor så trångt, varför de inte kunde bo i de andra delarna av landet/världsdelen.

Och vad eleverna kunde bidra med kloka argument när vi såg på kartorna! De förde fram argument om att det var bra att bo där det regnar för att det finns vatten, det går att odla och kunde efter kartanalyser förstå de skarpa gränserna som skapades av bergskedjor eller ökenlandskap. Några av barnen riktigt hoppade av iver att få berätta om sina upptäckter i kartorna! Det var härligt att se denna upptäckarglädje!

Det här inlägget postades i Lektion. Bokmärk permalänken.