Små pedagogiska äpplen

Körling fotograferar 2009

Dessa äpplen är väldigt små. Så små och så vackra. Mindre än de pompösa storröda äpplen man ger läraren i historiska skolor. De kunskapsäpplen skolan tror sig leverera och som eleverna villigt tuggar i sig. Jag tänker på att dessa små, små pedagogiska äpplen kan betyda att vi i skolan vågar ta in elevernas kunskaper, omvärldar, intressesfärer, samtal, världar och verkligheter. Att vi lärare tuggar i oss äpplena, inte eleverna! De är inte så stora de här , men jag tror att de gör stor skillnad! Varsågoda!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Skolrättigheter, Visionerna. Bokmärk permalänken.

1 svar på Små pedagogiska äpplen

  1. Kerstin Sandberg skriver:

    Jag har alltid föredragit små äpplen 😉

    Gott Nytt År önskar Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.