Min sommaruppgift ska delas med er i höst!

MIN SOMMARUPPGIFT SKA DELAS MED ER I HÖST

Jag är mest kreativ då det gäller lektioner och vad att undervisa om. Jag har ambitionen att dagligen skriva ett inlägg om just hur att skapa lektioner och innehåll, ge kött på läroplansord och visionera om hur kreativt det är att tänka lektioner. Mina planeringar rör också hur man gör lektionerna öppna så att elevernas medverkan och påverkan kan ingå som viktiga komponenter för att skapa lektionerna där de skapas – dvs med eleverna!

ATT UTVÄRDERA DAGLIGEN

I all undervisning hör också det naturliga att utvärdera. Jag vet inte om jag behöver orden formativt eller summativt för det. Dagligen skulle jag kalla det, undervisning likaså. Lektioner kan inte separeras från det faktum att de har ska ha skapat förändring. Om jag ska få fatt i det måste jag just diskutera innehållet med dem som är i det. Eleverna!

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.