Kraven på en föreskoleelev – innan förskoleklassbörjan – är detta möjligt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Om jag vore rektor, Ordförrådet, Pedagogik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kraven på en föreskoleelev – innan förskoleklassbörjan – är detta möjligt?

 1. eva-lena skriver:

  Det är stor skillnad i utveckling på barn i den åldern. Känns som stora krav att ställa på de små. Den av mina som föddes på våren klarade säkert det där. Men den som är höst barn. Nej Låt barn vara just barn !

 2. Linda Ström skriver:

  Låter som Amerikanska skolan! NEJ det är inte rimligt!!! Det medför en orolig stress på både barn och föräldrar. Vem tänkte till där?

 3. ihelin skriver:

  tröttsamt att ställa upp spec-lista på vad barn skall kunna..Jag tänker mer att själva kompetensen upptäcks av de nyfikna vuxna och att kunna är en upplevelse som man känner, vilket är glädje och inte en kravlista 🙂

 4. smultron skriver:

  Ojoj, med minstingen, som är född i december är det inte möjligt, tänker jag först. Och när jag funderar på hur det varit med mina andra tre barn, så kunde ingen av dem just allt det där, men väldigt mycket annat. Man måste väl ändå utgå från barnens individuella utveckling? Jag tror att det är viktigt att känna sig bra på något. Att komma till förskoleklassen med självkänsla och nyfikenhet är bra mycket bättre än att man kan bocka av det där på listan. Jag skulle riva den.

Kommentarer är stängda.