Varsamhet och respekt – betygsättning pågår

Jag tänker på alla betygsättande lärare som i dagarna sätter betyg på elevernas kunskaper. Det är ett mycket ansvarsfullt arbete. Jag önskar er alla stöd och diskussioner, en och annan chokladbit och en god sömn. Om jag vore rektor skulle jag följa processen, fråga om den, undra kring den, be om utvecklingsuppdrag och förbättringsmöjligheter. Många lärare sätter sina första betyg. Det må vara en läroperiod. För eleverna är det en bokstav som påverkar.

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Läraryrket och lärarrollen, Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varsamhet och respekt – betygsättning pågår

  1. Jannice skriver:

    I vår ska jag betygsätta för första gången. Och just det faktum att den bokstaven kommer att påverka i allra högsta grad , hos varje individ, tynger. Jag kommer be om all hjälp och stöttning jag kan!

  2. Har satt mina första betyg, phu! Jag har våndats. MEN efter många samtal om både betyg och bedömning tillsammans med mina elever har vi tillsammans kommit fram till bra beslut. Både jag, elever och föräldrar är nöjda och stolta över vårt arbete.

Kommentarer är stängda.