Hur ser vi på barn?

Körling fotograferar 2010

Historiskt kan man betrakta ett barn som något som absolut måste justeras på något vis. Historiskt kan man också betrakta barnet som ett tomt blad och se till att skriva in sig på alla vis i detta tomma ark. Historiskt kan man betrakta barnet som en liten vuxen som bara är en aning kortare än stora vuxna. Detta är gamla föreställningar om barnet. Trots det tycks dessa leva vidare i våra dagar. I det perspektivet skulle jorden fortfarande vara platt!

Anne-Marie

This entry was posted in Barns rättigheter, Hinder för lärande, Verkligheten and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Hur ser vi på barn?

  1. Veronica says:

    Ann-Marie, du är så klok!!
    Har följt din blogg en liten tid och gillar den verkligen!Fler borde som du stå upp för barnens självklara rättigheter, jag är glad att få inspireras av dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>