Bedöma; Omvärdera och ompröva

Elever är värda att få uppleva nyfikenhet kring sitt lärande. Därför är kanske det viktigaste i omdömen att läraren är nyseende och nytänkande, tilläggande och fortsatt nyfiken – alltså redo att omvärdera och ompröva. Det gäller de bedömningar vi gör om personer, oavsett vi vill det eller inte, och stämplar av allehanda slag, betyder att eleverna ska få nyljus på sig. Det är så hemskt förödande tråkigt att få vara en stökig elev under många, många år i skolan.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Formativ bedömning, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.