Dagens lärande i en liten femma

VAD HAR DU LÄRT DIG FRÅGADE JAG:

 • Jag har lärt mig ordet ABOVE, jag har skrivit engelska texter och det var roligt och att lärare säger goda och fina saker om mig.
 • Mycket om Titanic, på engelska, det har jag lärt mig.
 • Att det finns mycket siffror i tidningar.
 • Ett engelskt ord fast nu har jag glömt bort vad det var för jag är just nu inne i ett mattetal och det var bra att jag fick göra matte.
 • Jag har lärt mig ordet bestämma på engelska och det är roligt att göra matematik ur tidningar.
 • Det är roligt att göra matematik ur tidningar.
 • Jag har lärt mig hur man gör lemonad och hur man spelar ett spel. Det lärde jag mig ur engelska böcker. Spelet hette ”Dazzling division” och jag lärde mig det ur en engelsk bok som vi läste i klassrummet.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Formativ bedömning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens lärande i en liten femma

 1. Mifflan skriver:

  Ett engelsk ord fast nu har jag glömt bort vad det var för nu är jag inne i ett mattetal… HELT underbart! Det är just det där som jag funderar väldigt mycket på nu när jag håller på med mitt skrivande. Det här med verbalisering och erfarande och när har man erfarit och när har man lärt och hur kan man veta det och hur kan man mäta det och…. Oj, vad jag skulle vilja diskutera med dig, på riktigt!

 2. Anne-Marie skriver:

  Det får du gärna göra – jag har många som ringer till mig – och så diskuterar vi pedagogik. A-M

Kommentarer är stängda.